Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Taygetos Marathon

                                             Taygetos  Marathon
Το τελευταίο trail long run πριν τον αγώνα 100 km στον Όλυμπο ήταν η διαδρομή του Taygetos Marathon.
Η διαδρομή αυτή είναι πολύ απαιτητική και περνά από όλα τα είδη τεραίν. Μαλακό μονοπάτι δασωμένο ή μη, αλπικά μονοπάτια ή γιδόστρατες , κορυφογραμμή χωρίς μονοπάτι με πέτρα και βράχο ,χωματόδρομο και λίγο άσφαλτο (αρχή και τέλος 1km αντίστοιχα).

Την  έχουμε σχεδιάσει μαζί με τον φίλο Χρίστο Μασούρα και πολλά από τα μεγάλα trail runs τα έχουμε κάνει εκεί μόνοι ή με παρέα μερικές φορές.
Στην διαδρομή υπάρχουν πολλά σημεία για νερό  άλλα θα πρέπει να κουβαλάς τουλάχιστον 1 λίτρο υγρά διότι στην κορυφογραμμή  η κίνηση είναι αργή και ο ήλιος δυνατός και δεν υπάρχει νερό.

Η διαδρομή είναι Μυστράς - Αναβρυτή – Λακκώματα – Κανελάκι – Βαρβάρα – Καταφύγιο – Πενταυλοί - Άγιος  Δημήτριος – Μουσγιά – Προφήτης Ηλίας – Καταφύγιο και επιστροφή από την ίδια διαδρομή.   
Το πιο δύσκολο κομμάτι είναι από το 26 km στον Άγιο Δημήτριο ως το 33-34 όπου έχεις να κάνεις 1000 θετική υψομετρική ως το 30,5 και την αντίστοιχη κατάβαση ως το 33-34 στη θέση Βαρβάρα (περιοχή καταφυγίου Ταϋγέτου).Η ανάβαση γίνεται από  ασαφές ίχνος μονοπατιού στην αρχή και από μουλαρόδρομο ή γιδόστρατες και στην συνέχεια στην κόψη της κορυφογραμμής ως την κορφή του Ταϋγέτου, Προφήτης  Ηλίας.

Χθες την διαδρομή αυτή την κάναμε παρέα με τον Χρίστο και τον φίλο Σταύρο Σταυρόπουλο. Η ζέστη στο τέλος μας δυσκόλεψε αρκετά παρόλο που είχαμε ξεκινήσει νωρίς με φακούς (04:00) επιστρέψαμε στον Μυστρά μες το μεσημέρι (14:40).


Το ρολόι μου  Garmin 305 έδωσε μετά τα εξής:
Η διαφορά σχετίκα με την απόσταση και την υψομετρική σε σχέση με την παλιώτερη παραπάνω μέτρηση του Χρίστου ( garmin 305 xt) είναι ίσως γιατί αυτή την φορά πήγαμε ακριβώς κορυφογραμμή και δεν τραβερσάραμε στο πλάι του βουνού στον μουλαρόδρομο πριν την κορφή.Πάντα  είχαμε με τον Χρίστο διαφορά στην απόσταση περίπου 1km.
              

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου