Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2013

Χειμερινή διάσχιση στη Γκιώνα

Έφτασε η ώρα για τα ψηλά…. Η επόμενη ανάβασή μάς το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Φεβρουαρίου είναι στη κορυφή της Γκιώνας στα 2510μ
Έτσι άρχιζε η ανακοίνωση του ΕΟΣ Καλαμάτας για την χειμερινή ανάβαση στην Γκιώνα.
Από πέρσι είχα αποφασίσει την χειμερινή περίοδο να ξαναρχίσω πιο συχνά τις χειμερινές αναβάσεις σε βουνά με τον ΕΟΣ άλλα και μεμονωμένα , κάτι που είχα λίγο παραμελήσει προηγούμενες χρονιές ασχολούμενος περισσότερο με το τρέξιμο.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=4_A-psEQOPg 

Ήταν επίσης μιας πρώτης τάξης ευκαιρία να δοκιμάσω το πρόσφατα ενγχειρισμένο γόνατο μου. Είχα ξεκινήσει σίγα και δειλά το τρέξιμο αλλά η πρώτες επαφές με το βουνό θα είναι μέσο της ορειβατικής δράσης του συλλόγου.
Μια πολλή ωραία περιγραφή της διάσχισης της Γκιώνας  μπορείτε να διαβάσετε στον παρακάτω σύνδεσμο από την ιστοσελίδα του ΕΟΣ Καλαμάτας.
Για μένα ήταν μια δύσκολη και απαιτητική διαδρομή με καλή παρέα και καινούργιες γνωριμίες και ανταλλαγή εμπειριών με συνορειβάτες από την Άρτα και την Πρέβεζα.
Το πόδι ανταποκρίθηκε αρκετά καλά και αυτό με ενθάρρυνε στο να βάλω στόχο υψηλότερο την επόμενη φορά (Όλυμπος – τριήμερο καθαρά Δευτέρα), αν ο καιρός το επιτρέψει.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου