Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Πενταδάκτυλος

                          Πενταδάκτυλος
Το πρώτο σαββατοκύριακο το Απριλίου είχα σκοπό να τρέξω στην γειτονική Καρδαμύλη τον αγώνα trail Running που θα γινόταν εκεί. Θα έτρεχα παρέα με την αδελφή μου σαν  προπόνηση. Μια εβδομάδα πριν έμαθα ότι ο ΕΟΣ Καλαμάτας θα επιχειρούσε το ίδιο σ/κ την διάσχιση της κορυφογραμμής του Ταϋγέτου (Πενταδάκτυλος). Θα κατέβαιναν μερικά μέλη του ΕΟΣ Πρέβεζας και ένας φίλος από την Άρτα για την διάσχιση και έτσι ο σύλλογος αποφάσισε να το οργανώσει.

Τον  Πενταδάκτυλο τον είχα ξανακάνει το 2008 σε στεγνό πεδίο με 5 φίλους και καλούς ορειβάτες από το χωριό Πικουλιάνικα ως την κορφή Προφήτης Ηλίας σε θερινό πεδίο. Τώρα θα είχα την δυνατότητα να το κάνω σε μεικτό.

Στο δίλημμα Καρδαμύλη ή Πενταδάκτυλος δεν είχα κανένα ενδοιασμό…
Πενταδάκτυλος δαγκωτό!!!   
   
Στο video που ακολουθεί η Περιγραφή τα λέει όλα ή σχεδόν όλα έτσι δεν θα προσθέσω κάτι παραπάνω.

Ήταν μια υπέροχη ορειβατική εμπειρία στην ραχοκοκαλιά του Ταϋγέτου που μας γέμισε πολλές όμορφες εικόνες και συναισθήματα.

Η γνωριμία με τον Γιώργο έναν Ταξιδευτή του κόσμου με ταξίδια 6-7 φορές στο Νεπάλ και το Κασμίρ και 3 φορές στην Νότιο Αμερική – Παταγονία ήταν στα πολύ θετικά της εξόρμησης αυτής.


Στην επιστροφή για Καλαμάτα επικοινώνησα με την αδελφή μου και με χαρά μου είπε ότι είχε καταλάβει την Τρίτη θέση ανάμεσα στις Ελληνίδες. Άρα τα είχε καταφέρει και χωρίς την συμπαράσταση μου.


Η διαδρομή ήταν Πικουλίανικα-Κουφοβούνι-Λημέρια-Παξιμάδι-Γούπατα-Νεραΐδοβουνα-Κόζα-Βοτανικός σταθμός Τσάρκος (διανυκτέρευση)-Σπανακάκι-Ανώνημο-Σιδηρόκαστρο-Αθάνατη Ράχη-Πόρτες(υποχώρηση)-Καταφύγιο Ταϋγέτου ΕΟΣ Σπάρτης θέση Βαρβάρα-Μαγγανιάρης.

1 σχόλιο:

  1. Βαγγελη μπράβο σε ολη τιν ορειβατικη ομαδα... καποια στιγμη σε καλοκαιρινο πεδιο για αρχη ειναι MUST. αφου εχουμε αφησει τρφιμα/νερο την προϊγουμενη μερα στο βοτανικο σταθμο... !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή