Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2012

           Snow Run

Τον τελευταίο καιρό είχα έντονη την επιθυμία για snow run μιας και τα χιόνια φέτος στην περιοχή είναι πιο έντονα.Μια προπόνηση στο Καλάθι πριν μερικές μέρες μου είχε ανοίξει την ορέξη.
http://connect.garmin.com/activity/148503509
Χθες λοιπόν πρωί πρωί ετοίμασα μια τσάντα μέσης με δύο μπουκάλια για νερό, πήγα τα παιδία σχολείο και βουρ για Ταύγετο.Ετσι σε 45' έφτασα στην θέση Τουριστικό όπου άφησα και το αμάξι.

Είχα στο μυαλό μου να κάνω την διαδρομή Τουριστίκο - Κατασκηνώσεις Αγίας Μαρίνας - Μπάκα λαιμό - Αγιο Πεντελείμωνα - Ασπρα Χώματα - Πυροφυλάκιο - Αγια Μαρίνα - Τουριστικό.......

Μετά από 500 μέτρα το ύψος του χιονιού με προσγείοσε απότομα!!! Επαναπροσδιορισμός στόχου για snow walking  πλέον και αλλάγη διαδρομής Τουριστίκο - Αγια Μαρίνα - Ασπρα Χώματα - Πυροφυλάκιο - Αγια Μαρίνα - Τουριστικό.Από ένα σημείο και μετα το χιόνι έφτανε μέχρι λίγο κάτω από το γόνατο και μετά από μια ώρα είχα καλήψει  την τέράστια απόσταση των 4.5 ΚΜ.Εφαγα και τις σχετικές τουμπές.....

Πάνω σε όλα αυτά στην βιασήνη μου και τον κακό υπολογισμό δεν είχα πάρει γυαλια ηλίου,αντιλιακό (έγινα σαν τον κ... της Μαϊμους) και μπατόν!!!

Ανηφώρησα σιγά σιγά για πυροφυλάκιο απο την αντιπυρική που οδήγει εκεί.

Ανάσες ,λίγο ξηρούς καρπούς για ενέργεια και κατάβαση για Κατασκηνώσεις και επιστροφή.

Στην καταβαση η πάνω κρουστα του χιονιου μου χτηπαγε τα καλάμια καθώς βούλιαζα περισότερο και ειπα κατι κοσμιτικά.....

Στο τελευταιο ΚΜ λίγο τρεξιμο πάλι για να κάνω σε 2 ώρες και κάτι την τρομακτική απόσταση των 8.81ΚΜ!!!


http://connect.garmin.com/activity/151367296

Καφεδάκι και παστέλι από φυστίκι στο Τουριστικό και επιστροφή.
Σε μερικές μέρες αφού θα έχει υποχωρίσει το χιόνι σε επίπεδο Trail-Snow Running θα επιστρεψω να κάνω την διαδρομή που είχα σκεφτεί μαζί με τον Μασούρα αν ειναί εύκαιρος απο το να ποστάρει στο facebook!

1 σχόλιο: